Novinky

Spustili jsme novou internetovou prezentaci, na které najdete kromě obvyklého výčtu služeb i přehled aktualit. Budeme Vás informovat o probíhajících akcích nebo nových službách, které připravujeme.

V rámci prevence doporučila Univerzitní nemocnice TCM v Pekingu směs: Yu Ping Feng San Jia Jian. Tato navržená směs doplňuje Qi, pročišťuje (potenciální) horko v různých oddílech. Směs má preventivní účinek v místech nákazy, kdy propuknutí onemocnění hrozí každým dnem.

Zima je v tradiční čínské medicíně symbolizována elementem vody. Odpovídajícími orgány jsou ledviny a močový měchýř, které jsou velmi citlivé na prochladnutí, a proto je třeba je ochraňovat pomocí zahřívajících jídel a dostatečně se oblékat /pozor na "holá záda"/.Volíme nejlépe polévky, zapečená jídla, vařené obiloviny, ryby, vhodné jsou fazule...

Podzim je období sklizně, v přírodě se vše stahuje a připravuje na zimní klid. A tak i strava by měla odpovídat vlastnostem podzimu, měla by být bohatá na výživu, teplně upravená, zahřívající.Na podzim dáváme přednost zralým polním plodům: bramborám, dýním, cuketě, volíme potraviny s obsahem beta-karotenu: např. mrkev, tykev, dýně, brokolice,...

I když se babí léto nepovažuje za roční období, v čínské medicíně se přiřazuje k prvku země, ke středu, který upravuje vlivy ostatních ročních období. Náleží k orgánům sleziny a žaludku, k orgánům, které zodpovídají za přeměnu a distribuci potravy a živin, k dostatku Qi /čchi/ - tedy k produkci životní energie a souvisící obranyschopností...

Léto je jangové období. Pro dosažení harmonie s astmoférou léta bychom se měli radovat, hrát si, cestovat, posedět s přáteli, užívat si pikniků v přírodě a pobytu v přírodě.

Nastává jaro, nový začátek roku, ideální čas dle TČM pro očištění těla od konzumace těžkých a tučných jídel, péče o játra a žlučník. Je potřeba zmenšit objem svých porcí, nepřejídat se, raději jíst častěji a méně.

V našem centru můžete zakoupit bylinné produkty na posílení imunity a léčbu viroz v nastavajícím podzimním a zimním období Nezapomínejte, že základem je úprava stravy, viz minulý článek, nepotlačovat teplotu v úvodu onemocnění /nebezpečí zatlačení infekce dovnitř těla, což je možný předpoklad rozvoje alergických onemocnění, autoimunitních...